Dilimizin Zenginlikleri Projesi (Kültürel Değerler)

Dilimizin Zenginlikleri Projesi (Kültürel Değerler)

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında Ana Sınfımızın bu ay işlediği tema Kültürel Değerlerdir. Bu bağlamda bu ay boyunca kültürel değerlerimizden Türk kahvesi, Hacivat ve Karagöz ile Türk kültüründe önemli bir değeri olan sanatçı Barış Manço’ya yer verilmiştir.

Barış Manço’yu hatırladığımız hafta da ise Barış Manço’nun kim olduğu, şarkılarının neler olduğu ve Türk kültürüne yapmış olduğu katkılar hakkında konuşuldu. Barış Manço’nun şarkı isimleri donuk imge yöntemi ile çocuklar tarafından canlandırıldı. Ardından Barış Manço’nun yıllarca sunmuş olduğu 7’den 77’ye isimli programından kısa kesitler izlendi ve Barış Manço ile ilgili yapılan sanat çalışması ile bu değerimiz sonlandırıldı.

Yine önemli değerlerimizden bir olan Hacivat ve Karagöz bölümünde ise Hacivat ve Karagöz’ün kim olduğu ile ilgili bilgiler verildi. Önce öğretmen tarafından Hacivat ve Karagöz konuşması kuklalar yardımıyla canlandırıldı. Ardından kendi Hacivat ve Karagözlerini yapan çocuklar kendi kuklaları ile konuşmalar yaptırdılar. “Bursa” isimli kitap etkileşimli şekilde okunup bu değer pekiştirildi.

Son hafta da velilerimizin evden getirdikleri atalarımızın eskiden kullanmış oldukları araç ve gereçleri sınıfımızda sergileyip minik bir sınıf müzesi oluşturduk. Çocuklar da okulumuzun bulunduğu köye ait giymiş oldukları geleneksel kıyafetlerle geçmiş yad edildi ve ardından ezberlemiş oldukları tekerlemeleri okudular. Sonra Kütahya’mızın meşhur çorbalarından biri olan “Sıkıcık Çorbası” velilerimizin aile katılım etkinliği ile yapıldı ve afiyetle yenildi.

29.02.2024 103

29-02-202429-02-202429-02-202429-02-202429-02-2024